Logo
Visa meny
Dölj meny

Adoptioner

När jourhemmet och Katthjälpen anser att katten har landat och är trygg, är denne redo att hitta sitt “för alltid-hem”.
Katter är olika individer precis som vi människor och behöver därför olika slags hem. Katthjälpen försöker att ta reda på vilket slags hem som passar respektive katt. Kanske är det en blyg och lite lättstressad kissemiss? I så fall så försöker vi hitta ett lugnare hem där katten inte behöver stressa upp sig.
Kanske är det en väldigt social katt som vill ha mycket stimulans av människor? Ja, då passar den kanske bäst i en stor familj där det finns barn och vuxna som har tid att ägna sig åt den.
Är det en katt som vill vara utomhus mycket? Då behöver den ett hem på landet…och så vidare.

adoperaVem kan adoptera?

Alla kan adoptera en katt från Katthjälpen, men Katthjälpen är mycket noga med var och hos vem vi placerar våra katter. Vi vill i möjligaste mån undvika att katten behöver omplaceras ytterligare en gång. När katten har placerats i sitt nya hem skrivs ett kontrakt och vi följer sedan upp hur det går via telefonsamtal eller sms. Om placeringen inte är lyckad av någon anledning, kan Katthjälpen återta katten om det nya hemmet så önskar.

 

 

Kostnad?

Katthjälpen är av princip emot att skänka bort katter. Vi vill medverka till att kattens status och värde i samhället höjs och därför kostar alltid katten en summa.
Att adoptera en katt från Katthjälpen kostar i dag mellan 400-800kr. Kostnaden kan variera beroende på kattens ålder, tidigare sjukdomar etc. Men vi har alltid ett fast pris på kattungar och det är en summa på 800kr.
Alla vuxna katter som lämnar Katthjälpen är kastrerade, vaccinerade, avmaskade samt id-märkta. Kattungar vaccineras, avmaskas och id-märks innan adoptionen, med krav på senare kastrering.

 

Solskenshistorier

Benz men även kallad “Svenny”

Benz är nog en utav de häftigaste kissekatter jag någonsin träffat på! Han är så speciell och har en sådan stark integritet men är samtidigt så kärvänlig. Det hela började med att vi i Djurskyddet Katthjälpen fick ett samtal ifrån en familj som bodde på Södermalm. Denna familj hade uppmärksammat en brun/tigrerad katt som bott […]

Läs mer

Skrutt

Skrutt är en gammal katt på 17 år, som annonserades ut som “söker jourhem” för ett par år sedan. Sedan dess har han gått igenom ett par operationer, och lever nu sitt åldrande liv på en jordbruksfastighet i Gnarp, tillsammans med många andra katter. Skrutts historia ligger på en egen server, och finns att läsa […]

Läs mer

Tristan

Det här är Tristan! I 16 år har han bott med sin matte och de har hållit varandra sällskap i ur och skur. Men en dag var olyckan framme, matte föll i hemmet och slog ihjäl sig när Tristan var utomhus. I 14 dagar väntade han tålmodigt utanför mattes dörr, i minusgrader, blötsnö och regn. […]

Läs mer