Logo
Visa meny
Dölj meny

Brist på jourhem!

Postat av: Lilly Blomqvist, 21 november, 2015
Katthjälpen behöver hjälp med fler jourhem.Under sommaren har vi haft ett otroligt tryck på oss, en otroligt mängd katter har kommit in som ärenden hon oss, katter som akut behövt tak över huvudet samt veterinärvård. Många tror att vi har en lokal dit vi kan ta djur, men det har vi inte. Det enda som gör att vi kan ge katter tak över huvudet är tack vare underbara privatpersoner som öppnar sina dörrar för katterna!
Ibland händer det att vi har något jourhem tillhands, men oftast så får vi söka efter det i panik då vi är på väg att rädda en katt eller då vi redan sitter med den i bilen. Ibland får vi även försöka övertyga släkt och vänner eller ta hem katten till oss själva tills det löst sig. Detta just för att de jourhem vi får in snabbt blir upptagna och då vi får information om en katt i nöd så har vi sällan hjärta att avvakta. Detta sliter väldigt på oss, att ständigt försöka pussla ihop situationen.Så nu har vi som mål att försöka samla på oss ett gäng jourhem som vi kan kontakta om en nödställd katt hamnar under våra vingar!
Som jourhem tar du emot en katt tillfälligt och det kan vara katter i alla möjliga former, storlekar och tillstånd. Katter som sprungit vilse, som skadat sig, som blivit vanvårdade eller som aldrig varit inomhus. Men du har såklart möjlighet att tacka ja eller nej då en jourkatt erbjuds om du just då inte kan eller om just den katten inte känns bra hemma hos dig av någon anledning, tex att just den katten behöver mer tid och omvårdnad än du kan erbjuda.En jourkatt är helt enkelt föreningens katt, vårt ansvar att ge vård osv, men du tar hand om den som din egen tills vi hittat kattens ägare eller ett nytt hem, eller under en viss tid som du i så fall får informera oss om. Som jourhem har du självklart förtur om du blir förälskad i katten och vill behålla den, under förutsättningen att den trivs i hemmet såklart. Vill eller kan du inte bidra med kattens mat och sand så står vi självklart för det.Känner du att du vill hjälpa ett litet oskyldigt liv och ge den tillfälligt tak över huvudet? Kanske ge den kärlek för första gången i sitt liv eller ge en vilsen och förtvivlad kisse tryggheten med värme och mat tills den hittat hem?Fyll i vårt formulär om jourhemsanmälan som du hittar HÄR så återkommer vi.

Vi tackar varmt alla våra fina jourhem, tidigare jourhem och blivande jourhem! Det är ni och de som ger oss ekonomiska bidrag som gör allt detta möjligt, utan er hade det varit omöjligt! Tack!

Hjälp oss sprida annonsen!

Katter som söker hem

Aurora

Aurora är en dam som haft det riktigt tufft innan hon kom till oss på...
Läs mer